Podrum Aleksandar

Istorija

Te sada davne, 1947. godine po rečima deda Bore, koji je prvi otpočeo sa ispekom rakije za sopstvene potrebe. U to vreme deda Bora je imao zasade pod šljivom, vršio je ispek na kazanu, koji je u njegovo vreme bio jedan od najboljih u selu.
Pojedini meštani sela, znajući da je deda Bora pravi domaćin, imali su poverenje u njega pa su mu donosili svoje prevrele šljive da ih on na njegovom kazanu ispeče, kako bi dobili dobru šljivovicu.
Uvidevši da to može da donese koji dinar u kući, deda Bora je počeo da prodaje i samim tim da još više obrađuje zasade pod voćem, da bi krajni rezultat imao veću korist za njega i njegovu porodicu.
D ragoljub, njegov sin, je već od malih nogu pomagao ocu prilikom ispeka i od tada se u njemu stvorila želja, kako da nastavi porodični posao.
Preuzevši posao u svoje ruke, Dragoljub je uvek težio ka boljim dostignućima, sačuvao je porodičnu tajnu za dobru šljivovicu, ali je tržište bilo zahtevnije pa se odlučio da podigne zasade pod dunjom i kruškom.
Izgradio je kompleks današnje destiljerije gde se vrši kompletan proces proizvodnje rakije, počevši od pripreme voća, vrenja, ispeka i pakovanja gotovog proizvoda.
Napravio je mnogo savremeniji ručno kovani bakarni kazan od 1200 litara.
Osnovao je porodičnu destileriju pod nazivom ''Podrum Aleksandar'', zajedno sa svojim sinom Jovicom, gde se vrši kompletan proces proizvodnje rakije, počevši od pripreme voća, vrenja, ispeka i pakovanja u orginalnim staklenim bocama.
Sagradili su novi pogon sa još savremenijim kazanom koji radi na zasićenu vodenu paru sa kapacitetom od 2000l.


Svoj voćnjak kao i svu opremu smo zidali svake godine kamen po kamen. Gledali smo da svake godine napredujemo kako u tehnološkom tako i u inovativnom smislu. Danas smo jedna od vodećih destilerija u Srbiji. Podrum Aleksandar je dobitinik nekoliko nagrada kao i priznanja za svoj uspešan rad. Naše proizvode možete kupiti u svim bolje snabdevenim objektima, ali ih takođe možete degustirati u našim najluksuznijim hotelima, restoranima i kafanama. Uz dobar provod i veselje mi vam toplo preporučujemo naše proizvode Živeli!

Destilerija podrum Aleksandar
kuća voćnih rakija.


Pogledajte naše reference Vidite našu ponudu